7 namirnica koje sagorevaju masti

Pravilnom ishranom ćete učiniti pravu uslugu svom zdravlju, ali možete poboljšati i svoj izgled, piše fitnea.com. Ukoliko želite da se rešite masnih naslaga, birajte prave namirnice.

Žitarice za doručak

Započnite vaš dan tako što ćete povećati nivo vlakana. Istovremeno ćete smanjiti kalorije koje inače unosite doručkujući jaja i slaninu. Žitarice vam pomažu da smršate, tvrde mnoge studije. Pogledajte sastav na pakovanju i odaberite one koje su bogate vlaknima, a imaju malo masti, i vodite računa da pojedete samo oko 5 grama za obrok.

Nemasni jogurt

Jogurt sa malim procentom masti najbolji je izvor kalcijuma. Manjak kalcijuma izaziva lučenje kalcitriola – hormona koji izaziva taloženje masti, dok dnevni unos kalcijuma pomaže pri njenom sagorevanju.

Pogledajte i 6 napitaka za ravan stomak

Kikiriki

Studije su ispitivale ljude koji su tokom 2 nedelje uneli 505 kalorija iz kikirikija ali rezultati su pokazali da se niko od njih nije ugojio. Možda je ironično, ali omiljena hrana slonova bori se protiv debljine i povišenog šećera u krvi, a i zasitiće vas.

Ćuretina

Ćuretina ima izuzetno malo kalorija, i poput mlečnih proizvoda, sadrži aminokiselinu leucin. On čuva vašu mišićnu masu, a omogućava da vaš organizam radi punom brzinom. Takođe je bogata proteinima, te ćete se manje prejedati.

Losos

Morate izbaciti prženu i kaloričnu hranu, a ono što je dobro u vezi sa čistim proteinima u ribljem mesu jeste da čuva vašu energiju a sagoreva kalorije. Birajte losos ili tunu, jer su bogate omega 3 mastima koje smanjuju upale u vašem telu i regulišu rad vaših hormona.

Pogledajte i Čudesan napitak za gubitak kilograma

Zelena salata

Zeleniš poput spanaća, brokolija i rukole, ne samo da je pun minerala i vitamina, već je bogat i vlaknima. Napravite veliku činiju salate za ručak, i bićete siti celo posle podne. Možete pojesti manju salatu pre svakog obroka i ješćete manje kada stigne glavno jelo.

Bobičasto voće

Verovatno znate da su vlakna ključna za gubitak kilograma. Održavaju vas sitim tokom dana i drže vas podalje od frižidera. Vlaknima su najbogatije maline i kupine, a treće mesto zauzimaju borovnice.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – StvarUkusa

KAKO GLEDATI - KONTAKTIRAJTE NAS